«Σεμινάριο Αντιτρομοκρατίας: Αναγνώριση ύποπτων συμπεριφορών και απειλών»

To ΑSIS Aegean Chapter (243) σε συνεργασία με την A&K Risk ManagementConsulting διοργάνωσε το σεμινάριο«Αντιτρομοκρατία: Αναγνώριση Απειλών & Συμπεριφοράς» με κύριο ομιλητή τον κMichael Rozin, ο οποίος κατάγεται από το Ισραήλ και ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΑSIS AegeanChapter (243) προσκαλεί τον κo Rozin στην Ελλάδα, έπειτα από επιθυμία αρκετών στελεχών ασφαλείας που τον παρακολούθησαν στο σεμινάριο του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Αυτή τη φορά ο κος Rozin παρουσίασε μεταξύ άλλων το παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύστημα SIRA (Suspicion Indicators Recognition & Assessment), που αναπτύχθηκε από τον ίδιο.

Το σεμινάριο επικεντρώθηκε κυρίως στο σύστημα SIRA το οποίο εστιάζει στην ανίχνευση, αξιολόγηση και παρακολούθηση συμπεριφοράς και απειλών καθώς βασίζεται στη γνώση ότι τα άτομα που σκοπεύουν να διαπράξουν εχθρικές πράξεις εμφανίζουν ασυνείδητους αλλά αναγνωρίσιμους δείκτες που τους εκθέτουν σε πιθανή ανίχνευση. Βάσει των γνώσεων αυτών οι σύνεδροι θα διδαχθούν πώς να προλαμβάνουν περιστατικά τρομοκρατίας, πώς να αξιολογούν και να μετριάζουν την απειλή αλλά και πώς να σχεδιάζουν ενεργή επιχειρησιακή ασφάλεια για το χώρο στον οποίο είναι υπεύθυνοι.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στις 8 & 9 Νοεμβρίου 2018.

Με το πέρας του σεμιναρίου, δόθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης του AegeanChapter της ASIS, σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οι συμμετέχοντες ανήλθαν στους 36 και δραστηριοποιούνταν σε τραπεζικούς οργανισμούς, πολυεθνικές εταιρείες και ιδιωτικές εταιρείες εντός και εκτός Ελλάδος.